Химотрипсин - за какво е?

Какво представлява химотрипсинът? Химотрипсинът е ензим, който играе роля в храносмилането в човешкото тяло. Като ензим той има задачата да разгражда протеините от храната и да ги разгражда на малки компоненти-така наречените олигопептиди-които след това могат да се абсорбират в червата. Химотрипсинът се произвежда в панкреаса ... Химотрипсин - за какво е?

Къде се произвежда химотрипсин? | Химотрипсин - за какво е?

Къде се произвежда химотрипсин? Образуването на химотрипсин се случва в панкреаса, така наречената екзокринна част на панкреаса. Там химотрипсин се произвежда в първоначално неактивен прекурсор (зимоген). Тази зимогенна форма се нарича още химотрипсиноген. Когато химотрипсиногенът достигне тънките черва, той се разделя на три различни части от панкреатичния ензим трипсин, ... Къде се произвежда химотрипсин? | Химотрипсин - за какво е?